Onze werkwijze

Business en IT worden te vaak als twee compleet verschillende werelden gezien. Maar hoe weet je welke digitale oplossing je écht nodig hebt wanneer je nooit zelf een applicatie hebt ontwikkeld? En hoe weet je aan welke eisen een app moet voldoen als je de business niet door en door kent? En precies daarom werken wij met het low-code platform Mendix dat zich richt op een optimale samenwerking tussen business en IT.

Werken in squads

Squad Apps (what’s in a name?) werkt in squads. Een squad bestaat uit meerdere disciplines. Denk hierbij aan een Mendix consultant, een UX’er, een architect, etc. Dit houdt in dat een consultant nooit in zijn eentje op een project werkt. Er is altijd een vertrouwde achterban waar iemand op kan terugvallen. Is er bijvoorbeeld behoefte aan UX kennis, dan hoeven onze klanten die niet specifiek in te huren. Achter de schermen wordt de kennis ingewonnen en van daaruit de klantvraag beantwoord. Onze klanten hebben op die manier toegang tot meerdere disciplines. Bovendien leren onze consultants hier zelf ook veel van, wat hun werk uitdagend en veelzijdig maakt. Onze slogan is niet voor niets: We make you appier! Dat geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze collega’s.

Martijn van Kuijk
Kunnen we jou helpen?
Contact Martijn!

Van idee tot app

Bij Squad Apps willen we graag snel schakelen en flexibel zijn, dus verwacht geen langdurige trajecten. Hoe we van jouw idee een applicatie maken? Met de volgende stappen zorgen wij voor een succesvol project:

Kennismaking
Maak kennis met Squad Apps en leer over wat ons concept voor jullie kan betekenen. Low-code is fantastisch, maar er zijn ook valkuilen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast moet je low-code ook niet voor alles willen inzetten. Tijdens de kennismaking zijn we nieuwsgierig wat jullie precies willen en wat het doel is om te kunnen bepalen of een samenwerking interessant is.
Design Sprint
Samen stellen we een blauwdruk op van het project, vaak door middel van een Design Sprint. Voor welke uitdaging zoek je een oplossing of van welke verbeterkans wil je profiteren? Wat zijn de randvoorwaarden? En wanneer is het project geslaagd? Zo weten we zeker dat de te ontwikkelen applicatie jouw organisatie ook écht verder helpt.
Aan de slag
Wij houden van aanpakken en willen graag laten zien wat we kunnen. We werken d.m.v. de Scrum methode waarbij je tussendoor werkende prototypes ontvangt. Hier kun je feedback op geven en vervolgens evalueren we samen de voortgang. Niet technisch, maar concreet, visueel en in jouw taal. Zo weet je op elk moment precies wat we doen, waar we staan en weet je zeker dat onze oplossing aansluit bij jouw verwachtingen.
Succes!
Een applicatie ‘live’ binnen een maand? Dat is zeker mogelijk! Door het gebruik van het Mendix platform is de doorlooptijd van projecten vaak kort en zijn we in staat snel impact te maken. Wij schakelen snel met je mee!